Η Μυθολογία είναι διακριτός επιστημονικός κλάδος που ασχολείται με τη μελέτη των μύθων, δηλαδή των ιστοριών που ένας ιδιαίτερος πολιτισμός θεωρεί αληθινές και χαρακτηρίζουν ένα ιδιαίτερο θρησκευτικό ή πίστη.

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

«Όποιος ελεύθερα συλλογάται συλλογάται καλά», Ρήγας Φεραίος Βελενστινλής

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

MIKΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΕΡΙΗΓΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΚΡΟΚΟΡΙΝΘΟ!

Αρχαιολογικό Μουσείο Αρχαίας Κορίνθου - Ancient Corinth Museum
Εφορεια Αρχαιοτήτων Κορινθίας.



Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας με χαρά συμμετείχε στο πρόγραμμα που οργάνωσε το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου και το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) με τίτλο «Γέφυρες – Η τέχνη της περιήγησης».
Το Σάββατο 15 Ιουλίου 2017 η αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Εφορείας κ. Γιώτα Κασίμη μαζί με την αρχιτέκτονα κ. Ξένια Χρυσάφη – Ζωγράφου ξενάγησαν μικρούς και μεγάλους περιηγητές στον απόκρημνο λόφο του Ακροκορίνθου. Εκεί θαύμασαν τα οχυρωματικά έργα του κάστρου, τα κτίρια στο εσωτερικό του, κατανόησαν τη στρατηγική του θέση που έλεγχε τα περάσματα προς Κλεωνές, Άργος και Σικυώνα απολαμβάνοντας παράλληλα την υπέροχη θέα του Κορινθιακού Κόλπου.
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Kορινθίας ευχαριστεί θερμά τους συνδιοργανωτές του προγράμματος αλλά και τους σύγχρονους περιηγητές, που αψήφησαν τη ζέστη ανεβαίνοντας μέχρι το Φράγκικο Πύργο και με τις παρατηρήσεις τους έδιναν εναύσματα για γόνιμους διαλόγους!!!


MIKΡΟΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΠΕΡΙΗΓΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΚΡΟΚΟΡΙΝΘΟ!

Εφορεια Αρχαιοτήτων Κορινθίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου